Fasten er obligatorisk for alle muslimer i måneden Ramadhan. Ramadhan er den niende måneden i den islamske kalenderen. Men hvis man er reisende, syk, gammel, eller at fasten på noen måte påvirker helsen er man ikke pålagt å faste. Man må likevel ”ta igjen” fasten når og hvis man har mulighet til det. Fasten varer fra før daggry til solnedgang. Å faste innebærer å avholde seg fra spising, drikking, røyking og seksuell omgang. Det er flere grunner til hvorfor man faster, først og fremst fordi det står i Koranen. Fasten hjelper mennesket til å motstå lidenskap og lyst. Når man faster opplever man sult og en medfølelse for de fattige. Når man under fasten avholder seg fra det ”forbudte” kan man konsentrere seg mer om Guds vilje. 

Koranen sier: 
«I måneden Ramadhan, hvori Koranen ble åpenbart som ledelse for menneskene, som ledelsens klare ord, og som kriterium for vrangt og rett – de av dere som er til stede i den måneden, skal faste i den. Om noen er syke eller på reise, skal han faste et antall andre dager. Gud vil gjøre det lett for dere, ikke vanskelig, og slik at dere kan fullføre dagtallet, så dere må prise Gud fordi han leder dere og vise takknemlighet.» (2:185)

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.