Å foreta pilegrimsreisen en gang i livet er en plikt for alle muslimer. Dette gjelder når man har muligheten til å foreta reisen og delta i de seremoniene som er knyttet til den. Reisen blir obligatorisk hvis en har nok penger og god nok helse. Hajj skjer i den siste islamske måneden (Dhul-Hijjah). Hvert år drar mellom to og tre millioner muslimer på pilegrimsreise til Mekka. Mennene må ta på seg en spesiell hvit drakt, ”Ehram”. Kvinnene kler seg i enkle hvite klær. I slike klær ser en ikke forskjell på fattig og rik, og det symboliserer at alle er like overfor Allah. Pilegrimsreisen består ikke bare av å reise til Mekka, men også til andre steder som Arafat og Mina som ligger ved Mekka. 

Koranen forteller om pilegrimreise i kapittel 3:
«Det er en plikt for menneskene mot Gud å dra på pilegrimreise til Huset (Kaba, Mekka), såfremt de finner utvei til det» (3:97)

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.