Det er en type skatt som for eksempel gjelder på penger som er til overs. Det skal fra overskuddet trekkes en femtedel. Khoms regnes ut en gang i året. Khoms som er beregnet leveres til Mujtahid (se under ordforklaringer). Mujtahid gir halvparten av Khoms til fattige sadat og den andre halvparten brukes til religiøse aktiviteter, velferd og veldedighetsarbeid.

Koranen sier:
«Og vit, at av alt rikdom du tjener, så tilkommer en femtedel Gud, Sendebudet og hans nære slektninger, foreldreløse, fattige og veifarende.» (8:41)

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.