Bibelsk navn: Set

Profeten Sheeth (as) var etterkommeren til Profeten Adam (as).  Han var en trofast sønn, og det var Sheeth (as) som gravla Profeten Adam (as), da han døde.

Vi får vite fra Imam Jafar Al- Sadiq (as) at Sheeth var den som ledet begravelsesbønnen til Profeten Adam (as), og han leste fem Takbeer (erklæring av Allahs (swt) enhet) under bønnen. Dette er en handling som fortsatt utføres idag i Salat ul- Mayyat  (bønnen som blir utført da et mennesket dør. Denne bønnen blir utført før en blir gravlagt).

Sheeth (as) er ikke nevnt i Koranen, men hans navn forekommer i Hadith (utsagn/historie).

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.