Islam er en religion som setter veldig mye fokus på respekt for eldre, spesielt foreldre. I denne artikkelen vil jeg påpeke om viktigheten ved en far, og derfor jeg vil begynne med et vers fra Koranen:

وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُل لَّهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا

“Herren har bestemt at dere skal tjene Ham alene. Mot foreldre skal dere vise godhet. Om en av dem, eller begge, når høy alder hos deg, så si ikke «Uff», og vær ikke brysk mot dem, men tal respektfullt til dem!”  [17:23]

Det vil si at man alltid skal respektere dine foreldre og ikke være frekke mot dem selv om dere har kommet i høy alder. Man skal aldri si så mye som “Uff” en gang!

Profeten sa: “Hvis du gjør din far glad gjør du Gud glad, og hvis du gjør din far opprørt gjør du Gud opprørt. “

En gang sa imam Ali (as): “Både far og sønn har plikter til hverandre. Sønnens plikt er å gjøre alt faren sier utenom hvis faren sier at sønnen skal gjøre noe som er Haram. Faren har tre plikter:

1. Den første plikten er at han skal finne et bra navn til sønnen

2. Den andre er at han må oppdra sønnen

3. Den tredje er å lære han å lese og forstå koranen.”

Din far er også pliktet til å forsørge familien, det vil si at han skal skaffe mat, penger, et sted å bo også videre. Moren kan også gjøre dette men hun er ikke pålagt.

Man bør alltid prøve å gjøre sine foreldre glade. For eksempel, kan man hjelpe dem med å rydde, du kan be fem ganger om dagen, ta ut søpla osv. Dette er ting man kan gjøre hver dag, og dine foreldre blir sikkert glade også er dette også enkle ting.

Helt til slutt vil jeg at alle skal lese en sure fatiha til minne og ære om alle som har mistet sine foreldre.

Innsendt av ung sjel

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.