En liten appell til samfunnet fra en ung, engasjert gutt:

Vi som unge mennesker i et flott samfunn som Norge, har tendenser til å glemme viktigheten ved våre foreldre. Gjennom denne appellen vil jeg bare påpeke viktigheten ved mor:

Jeg starter hele appellen med en Hadith:

Det var en gang en mann som kom til Profeten Muhammad og stilte følgende spørsmålet, “hvem av mine foreldre (Mor eller Far ) har første rett på meg?”. Profeten svarte : “Din mor!” Han gjentok spørsmålet 2 ganger til, og fikk samme svar, men så spurte mannen igjen, og fikk da svaret: “Din far.”

Denne fortellingen viser oss at Profeten Muhammad har gitt mødre mer respekt.

En annen Hadith sier: “Paradiset beligger seg under føttene til din mor.”

Hvis du noen gang sårer din mor, kommer du aldri til Paradiset, men du kan be Gud om tilgivelse.

Din mor har alltid hjulpet deg, når du trenger henne, er hun der. Hun gir deg mat, klær og alt du trenger. Derfor har Gud sagt at du ikke skal motsi henne, eller si en eneste dum ting, ikke et ”uff” engang.

Når man når ungdomsalderen (13 – 14 og oppover), kan man fort bli veldig irritert på sin mor. La oss ta for et eksempel: Hvis spør din mor: ”Mamma, kan jeg gå ut?” og hun sier nei, så må du bare takle det. Du kan snakke med henne om det, og diskutere til en viss grad, men ikke noe mer enn det. DU SKAL IKKE BLI SUR ELLER NOE SÅNT eller kritisere. Det man aldri må glemme, er at moren din alltid vil ditt beste. Hun vet hva som er best for deg, og derfor tenker hun langsiktig i forhold til det du vil gjøre. Selv om du ikke forstår hvorfor hun sier nei noen ganger, må du vite at det er til ditt eget beste.

Du må også hjelpe din mor når hun trenger din hjelp.

La oss si at du spiller FIFA med mange venner, og du er midt i en viktig kvalifiseringskamp, og moren din ringer deg 5 minutter etter, for å spørre deg om du kan hjelpe henne med bæreposene fra REMA 1000. Hva hadde du gjort? Sagt nei fordi du spiller FIFA med venner, eller hadde du hjulpet din mor?

Når din mor har hjulpet deg med ALT, så MÅ du hjelpe henne også!

Jeg avslutter med:

“Paradiset beligger seg under føttene til din mor”

Innsendt av en ung sjel

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.