O min kjære mor, hvordan skal jeg noen gang få takket deg?
Du som alltid har stått ved min side, og tatt vare på meg
Du bar meg i 9 måneder med lidelser, men ikke en eneste gang kunne man høre deg klage
Du la alt til rette for meg i livet mitt som om jeg gikk gjennom en nydelig og blomst full hage

Gjennom livet mitt, så har du gitt meg så mye, alt fra kjærlighet til det ubeskrivelige og mye mer
Du er den miskunnelige som ser mine smerter og lidelser, når ingen andre dem ser
Du lærte meg hvordan jeg i samfunnet skal oppføre meg og være
Det at Gud har velsignet oss med en mor, det er sannelig en ære

 

Det beste du har gitt meg, er kjærligheten og troen på den Allmektige, Den Ene
Du har veiledet meg til hvordan man den Barmhjertige Herren sin, skal tjene
Du, min kjære mor, du lærte meg hvordan jeg skal til Herren be
Du rettet på mine feil, når jeg mine egne feil ikke kunne se

Hva enn jeg gjorde som var galt og betenkelig, så kunne jeg ALLTID komme tilbake til deg
Det var da dine nydelige ord sa: «Uansett hva, så forblir du alltid en sønn for meg»
«Paradiset beligger under dine mors føtter» var det profeten sa
Det er nå jeg forstår dette begrepet, når jeg ikke deg lenger kan ha

Nå har dagen kommet som jeg har gruet meg til, og jeg skal ta farvel med deg
Du skal ned i jorden begraves, og reisen din starter på den himmelske vei
Nå er du borte fra meg og denne verden, og det er da jeg stiller meg selv om hvordan jeg er
Lever jeg et liv slik du ville at jeg skulle ha levd hvis du hadde vært tilstede her?

O Herre! Hvordan skal jeg få takke Deg for at du har velsignet meg med en mor? Hvordan skal jeg få takket Deg for at du skapte kjærlighet i hennes hjerte? Hvordan skal jeg få takket deg for at du skapte en så omsorgsfull skapning? O min Herre, Hvordan?

O min Herre, måtte Du skape tålmodighet hos dem som har gått igjennom det verste, og mistet sin mor. Måtte Du skape nestekjærlighet i våre hjerter, slik at vi kan ta vare på dem. O min Herre, ta godt vare på enhver mor som har forlatt denne jord! O min Herre, ta vare på enhver mor som lever blant sine kjære.

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.