Det er angitt her dua som skal leses hver dag i Ramadhan måned. Hver dua er bestemt for én spesifikk dag. 

 

بسم الله الرحمن الرحيم

I Allahs Navn Den Nåderike Den Barmhjertige

Dag 1

اَللّهُمَّ اجْعَلْ صِيامي فيهِ صِيامَ الصّائِمينَ وَ قِيامي فيِهِ قِيامَ القائِمينَ ، وَنَبِّهْني فيهِ عَن نَوْمَةِ الغافِلينَ ، وَ هَبْ لي جُرمي فيهِ يا اِلهَ العالمينَ ، وَ اعْفُ عَنّي يا عافِياً عَنِ المُجرِمينَ

O Allah, på denne dag, la mine faster være som den fasten av oppriktige fastende, og min bønn som de riktige bønnleserne, og vekk meg fra den sanseløse søvnen, og tilgi mine synder denne dag. O Verdenes Herre, tilgi meg, O Den som tilgir alle syndere.

Dag 2

اَللّهُمَّ قَرِّبْني فيهِ اِلى مَرضاتِكَ ، وَ جَنِّبْني فيهِ مِن سَخَطِكَ وَ نَقِماتِكَ ، وَ وَفِّقني فيهِ لِقِرائَةِ اياتِِكَ ، بِرَحمَتِكَ يا أرحَمَ الرّاحمينَ

O Allah, på denne dag, la meg komme nærmere Din velsignelse, hold meg borte fra Din vrede og straff, og gi meg muligheten til å resitere dine vers (i den hellige Koranen), gjennom Din barmhjertighet. O Den Mest Barmhjertige.

Dag 3

اَللّهُمَّ ارْزُقني فيهِ الذِّهنَ وَ التَّنْبيهِ ، وَ باعِدْني فيهِ مِنَ السَّفاهَةِ وَ التَّمْويهِ ، وَ اجْعَل لي نَصيباً مِن كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فيهِ ، بِجودِكَ يا اَجوَدَ الأجْوَدينَ

O Allah, på denne dag, gi meg visdom og bevissthet, og hold meg borte fra dårskap og kynisme, og gi meg en del i enhver velsignelse Du sender ned på denne dag, gjennom Din sjenerøsitet. O Den Mest Sjenerøse.

Dag 4

اَللّهُمَّ قَوِّني فيهِ عَلى اِقامَةِ اَمرِكَ ، وَ اَذِقني فيهِ حَلاوَةِ ذِكْرِكَ ، وَ اَوْزِعْني فيهِ لِأداءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ ، وَ احْفَظْني فيهِ بِحِفظِكَ و َسَتْرِكَ ، يا اَبصَرَ النّاظِرينَ

O Allah, på denne dag, gi meg styrke for å gjennomføre dine befalinger, la meg kjenne på søtheten av å lovprise Deg. Gi meg, gjennom Din Barmhjertighet, som jeg takker Deg. Og beskytt meg med Din beskyttelse og dekning. O Den mest klarsynte av de som ser.

Dag 5

اَللّهُمَّ اجعَلني فيهِ مِنَ المُستَغْفِرينَ ، وَ اجعَلني فيهِ مِن عِبادِكَ الصّالحينَ القانِتينَ ، وَ اجعَلني فيهِ مِن اَوْليائِكَ المُقَرَّبينَ ، بِرَأفَتِكَ يا اَرحَمَ الرّاحمينَ

O Allah, på denne dag, la meg være blant dem som søker tilgivelse, og la meg være blant Dine rettferdige og lydige tjenere. La meg være blant Dine nærmeste venner, av Din godhet. O Den Mest Barmhjertige.

Dag 6

اَللّهُمَّ لا تَخْذُلني فيهِ لِتَعَرُّضِ مَعصِيَتِكَ ، وَ لا تَضرِبني بِسِياطِ نَقِمَتِكَ ، وَ زَحْزِحني فيهِ مِن موُجِبات سَخَطِكَ ، بِمَنِّكَ وَ اَياديكَ يا مُنتَهى رَغْبَةِ الرّاغِبينَ

O Allah, på denne dag, ikke la meg ydmyke meg selv ved å pådra ulydighet til Deg, og ikke slå meg med Ditt sinnets pisk, hold meg unna årsakene til sinnet ditt, ved Din godhet og Din makt. O Den høyeste som oppfyller alt det vi mennesker ønsker oss.

Dag 7

اَللّهُمَّ اَعِنّي فيهِ عَلى صِيامِهِ وَ قِيامِهِ ، وَ جَنِّبني فيهِ مِن هَفَواتِهِ وَ اثامِهِ ، وَ ارْزُقني فيهِ ذِكْرَكَ بِدَوامِهِ ، بِتَوْفيقِكَ يا هادِيَ المُضِّلينَ

O Allah, på denne dag, hjelp meg med å faste og (utføre) bønn, og hold meg borte fra feil og synd. Gi meg den dyd å ha deg i tankene og å lovprise deg så lenge dagen varer, ved din veiledning, O Du som er den eneste Rettleder for de som har tatt den gale vei.

Dag 8

اَللّهُمَّ ارْزُقْني فيهِ رَحمَةَ الأَيْتامِ ، وَ اِطعامَ الطَّعامِ ، وَ إِفْشَاءَ السَّلَام ، وَ صُحْبَةَ الكِرامِ ، بِطَوْلِكَ يا مَلْجَاَ الأمِلينَ

O Allah, på denne dag, gi meg dydene av å ha barmhjertighet over foreldreløse barn, og gi mat til de sultne, og spre fred. Omring meg med selskapet til sjenerøse og gode mennesker, O Du som er det eneste Ly for de håpefulle.


Dag 9

اَللّهُمَّ اجْعَل لي فيهِ نَصيباً مِن رَحمَتِكَ الواسِعَةِ ، وَ اهْدِني فيهِ لِبَراهينِكَ السّاطِعَةِ ، وَ خُذْ بِناصِيَتي إلى مَرْضاتِكَ الجامِعَةِ ، بِمَحَبَّتِكَ يا اَمَلَ المُشتاقينَ

O Allah, på denne dag, skap en plass til meg under Din store barmhjertighet, og vis meg veien til Dine skinnende bevis, og ta grep om min panne og led meg til Din fornøyelse som er samlende, ved Din kjærlighet, O Du som er Håpet til de som lengter.

Dag 10

اَللّهُمَّ اجْعَلني فيهِ مِنَ المُتَوَكِلينَ عَلَيْكَ ، وَ اجْعَلني فيهِ مِنَ الفائِزينَ لَدَيْكَ ، وَ اجعَلني فيه مِنَ المُقَرَّبينَ اِليكَ ، بِاِحْسانِكَ يا غايَةَ الطّالبينَ

O Allah, på denne dag, la meg være blandt de som betror seg til Deg, og la meg være blandt de Du anser som suksessfulle, og la meg være blandt de som er nær Deg, ved Din velgjørenhet, O Du som er Målet til de som spør.

Dag 11

اَللّهُمَّ حَبِّبْ اِلَيَّ فيهِ الْإحسانَ ، وَ كَرِّهْ فيهِ الْفُسُوقَ وَ العِصيانَ ، وَ حَرِّمْ عَلَيَّ فيهِ السَخَطَ وَ النّيرانَ ، بعَوْنِكَ ياغياثَ المُستَغيثينَ

O Allah, på denne dag, gjør slik at jeg elsker godhet, og gjør slik at jeg hater korrupsjon og ulydighet, og forby Din vrede og ild fra å nå meg, ved Din bistand, O Du som er Hjelperen til de som søker hjelp.

Dag 12

اَللّهُمَّ زَيِّنِّي فيهِ بالسِّترِ وَ الْعَفافِ ، وَ اسْتُرني فيهِ بِلِِِباسِ الْقُنُوعِ و َالكَفافِ ، وَ احْمِلني فيهِ عَلَى الْعَدْلِ وَ الْإنصافِ ، وَ آمنِّي فيهِ مِنْ كُلِّ ما اَخافُ ، بِعِصْمَتِكَ ياعصمَةَ الْخائفينَ

O Allah, på denne dag, forskjønn meg med å dekke og renhet, og dekk meg med klær av tilfredshet og tilstrekkelighet, og la meg stå fast ved rettferdighet og rettmessighet, og hold meg trygg fra alt jeg frykter, ved Din beskyttelse, O Du som er Beskytteren av de som er redde.

Dag 13

اَللّهُمَّ طَهِّرْني فيهِ مِنَ الدَّنسِ وَ الْأقْذارِ ، وَ صَبِّرْني فيهِ عَلى كائِناتِ الْأَقدارِ ، وَ وَفِّقْني فيهِ لِلتُّقى وَ صُحْبَةِ الْأبرارِ ، بِعَوْنِكَ ياقُرَّةَ عَيْن الْمَساكين

O Allah, på denne dag, rengjør meg fra sjelens urenheter og smuss, og gi meg på denne dag tålmodighet for å stå imot alle katastrofer, og la meg ved denne dag lykkes med å være from og i selskap med de gode, gjennom Din hjelp, O Den nødlidendes elskede.

Dag 14

اَللّهُمَّ لا تُؤاخِذْني فيهِ بالْعَثَراتِ ، وَ اَقِلْني فيهِ مِنَ الْخَطايا وَ الْهَفَواتِ ، وَ لا تَجْعَلْني فيهِ غَرَضاً لِلْبَلايا وَ الأفاتِ ، بِعزَّتِكَ ياعِزَّ المُسْلمينَ

O Allah, på denne dag, fordøm ikke meg på grunn av mine feilsteg, og minsk mine feil og ugjerninger, og gjør ikke meg om til mål for lidelser og trøbbel, gjennom Din ære, O Den Høyeste Verdigheten av muslimene.

Dag 15

اَللّهُمَّ ارْزُقْني فيهِ طاعةَ الخاشعينَ ، وَ اشْرَحْ فيهِ صَدري بِانابَةِ المُخْبِتينَ ، بِأمانِكَ يا أمانَ الخائفينَ

O Allah, gi på denne dag, lydighet til den ydmyke, utvide mitt hjerte gjennom omvendelse slik som dine troende tilbedere, med Din sikkerhet, O Ly for den fryktsomme.

Dag 16

اَللّهُمَّ وَفِّقْني فيهِ لِمُوافَقَةِ الْأبرارِ ، وَ جَنِّبْني فيهِ مُرافَقَةِ الأشرارِ ، وَ آوني فيهِ برَحمَتِكَ إلى دارِ القَرارِ ، بإلهيَّتِكَ يا إله العالمين

O Allah, på denne dag, gi meg forbindelse med det gode, hold meg unna fra å overlappe meg med det onde, og led meg inn i det (lovende land), med Din nåde, med Din barmhjertighet, O Herren av verdener.

Dag 17

اَللّهُمَّ اهدِني فيهِ لِصالِحِ الأعْمالِ ، وَ اقضِ لي فيهِ الحوائِجَ وَ الآمالِ ، يا مَنْ لا يَحتاجُ إلى التَّفسيرِ وَ السُّؤالِ ، يا عالِماً بِما في صُدُورِ العالمينَ ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آله الطّاهرينَ

O Allah, på denne dag, led meg mot rettferdige handlinger, dekk mine behov og håp, O Den som ikke trenger forklaringer eller spørsmål, O Den som vet hva som er i brystet på (folk i denne) verden. Velsign Mohammad (fvmh) og hans familie, de rene.

Dag 18

اَللّهُمَّ نَبِّهني فيهِ لِبَرَكاتِ أسحارِهِ ، وَ نوِّرْ قَلْبي بِضِياءِ أنوارِهِ ، وَ خُذْ بِكُلِّ أعْضائِي إلى اتِّباعِ آثارِهِ ، بِنُورِكَ يا مُنَوِّرَ قُلُوبِ العارفينَ

O Allah, på denne dag, vekk meg opp med velsignelser fra og med tidlige morgenstunder, belys mitt hjerte med lysstyrken av dens stråler, og la alle deler av min kropp få litt av dette lyset, gjennom Ditt Lys, O Belyseren av hjerter til dem som vet.

Dag 19

أللّهُمَّ وَفِّر فيهِ حَظّي مِن بَرَكاتِهِ ، وَ سَهِّلْ سَبيلي إلى خيْراتِهِ ، وَ لا تَحْرِمْني قَبُولَ حَسَناتِهِ ، يا هادِياً إلى الحَقِّ المُبينِ

O Allah, på denne dag, øk min velsignelse og gjør min vei enkel til dets godhet. Og hindre meg ikke fra Dets godhet. O Veileder av den åpenlyse sannheten.

Dag 20

أللّهُمَّ افْتَحْ لي فيهِ أبوابَ الجِنان ، وَ أغلِقْ عَنَّي فيهِ أبوابَ النِّيرانِ ، وَ وَفِّقْني فيهِ لِتِلاوَةِ القُرانِ ، يامُنْزِلَ السَّكينَةِ في قُلُوبِ المؤمنين

O Allah, på denne dag, åpne Paradisets dør for meg og lukk Helvetes dør fra meg. Og hjelp meg med å lese den hellige Koranen, O Han som sender godhet i de troenes hjerter.

Dag 21

أللّهُمَّ اجْعَلْ لي فيهِ إلى مَرضاتكَ دَليلاً ، و لا تَجعَلْ لِلشَّيْطانِ فيهِ عَلَيَّ سَبيلاً ، وَ اجْعَلِ الجَنَّةَ لي مَنْزِلاً وَ مَقيلاً ، يا قاضِيَ حَوائج الطالبينَ

O Allah, på denne dag, veiled meg til Din tilfredshet, og forhindre djevelens makt over meg. Og skap Paradiset om til et hjem og et havn for meg. O Han som oppfyller søkerens ønsker.

Dag 22

أللّهُمَّ افْتَحْ لي فيهِ أبوابَ فَضْلِكَ ، وَ أنزِل عَلَيَّ فيهِ بَرَكاتِكَ ، وَ وَفِّقْني فيهِ لِمُوجِباتِ مَرضاتِكَ ، وَ أسْكِنِّي فيهِ بُحْبُوحاتِ جَنّاتَكَ ، يا مَجيبَ دَعوَةِ المُضْطَرِّينَ

O Allah, på denne dag, åpne dørene med Din veldedighet for meg. Og send meg Din velsignelse, og la meg oppnå Din glede og tilfredshet. Og bosett meg blant Paradisets folk, O Han som svarer på de trengendes bønn.

Dag 23

أللّهُمَّ اغْسِلني فيهِ مِنَ الذُّنُوبِ ، وَ طَهِّرْني فيهِ مِنَ العُيُوبِ ، وَ امْتَحِنْ قَلبي فيهِ بِتَقْوى القُلُوبِ ، يا مُقيلَ عَثَراتِ المُذنبين

O Allah, på denne dag, rengjør meg for mine synder og rens meg for mine svakheter. Sett hjerte mitt på prøve med de trofastes hjertet. O Han som overser våre synder.

Dag 24

أللّهُمَّ إنِّي أسألُكَ فيهِ مايُرضيكَ ، وَ أعُوذُ بِكَ مِمّا يُؤذيكَ ، وَ أسألُكَ التَّوفيقَ فيهِ لِأَنْ اُطيعَكَ وَ لا أعْصِيَكَ ، يا جواد السّائلينَ

O Allah, på denne dag, jeg spør Deg om Din tilfredshet, og jeg søker tilflukt fra det som misnøyer Deg. Og jeg spør Deg (om å gi meg) muligheten til å glede Deg og ikke misnøye Deg, O Han som er sjenerøs med de som spør.

Dag 25

أللّهُمَّ اجْعَلني فيهِ مُحِبّاً لِأوْليائكَ ، وَ مُعادِياً لِأعْدائِكَ ، مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خاتمِ أنبيائكَ ، يا عاصمَ قٌلٌوب النَّبيّينَ

O Allah, på denne dag, sett meg blant de som elsker Dine venner, og hater Dine fiender, og følger veien til Din siste Profet, O Formynderen av profetenes hjerter.

Dag 26

أللّهُمَّ اجْعَلْ سَعْيي فيهِ مَشكوراً ، وَ ذَنبي فيهِ مَغفُوراً ، وَ عَمَلي فيهِ مَقبُولاً ، وَ عَيْببي فيهِ مَستوراً ، يا أسمَعَ السّامعينَ

O Allah, på denne dag, gjør min innsats verdig anerkjennelse og mine synder tilgitt. Godta mine gjerninger og skjul mine feil. O Den beste av dem som hører.

Dag 27

أللّهُمَّ ارْزُقني فيهِ فَضْلَ لَيلَةِ القَدرِ ، وَ صَيِّرْ اُمُوري فيهِ مِنَ العُسرِ إلى اليُسرِ ، وَ اقبَلْ مَعاذيري وَ حُطَّ عَنِّي الذَّنب وَ الوِزْرَ ، يا رَؤُفاً بِعِبادِهِ الصّالحينَ

O Allah, på denne dag, tilkjenn meg velsignelsene til Skjebnenatten (Laylat ul Qadr), og forandre på mine affærer fra (å være) vanskelig til (å være) enkel, og aksepter mine unnskyldninger, og reduser mine synder og byrder, O Den Medlidende overfor Hans rettferdige tjenere.

Dag 28

أللّهُمَّ وَفِّرْ حَظِّي فيهِ مِنَ النَّوافِلِ ، وَ أكْرِمني فيهِ بِإحضارِ المَسائِلِ ، وَ قَرِّبْ فيهِ وَسيلَتي إليكَ مِنْ بَيْنِ الوَسائِلِ ، يا مَن لا يَشْغَلُهُ إلحاحُ المُلِحِّينَ

O Allah, på denne dag, bevilg meg for å utføre de anbefalte bønnene, og gi meg forståelse av mine problemer, og bring meg nærmere Deg ved midlene til å nå Deg, O den Ene som ikke er åndsfraværende av de bønnfallende/søkende.

Dag 29

أللّهُمَّ غَشِّني فيهِ بالرَّحْمَةِ ، وَ ارْزُقني فيهِ التَّوفيقَ وَ العِصْمَةَ ، وَ طَهِّر قَلبي مِن غياهِبِ التُّهمَةِ ، يا رَحيماً بِعبادِهِ المُؤمنينَ

O Allah, på denne dag, dekk meg med Din Barmhjertighet, gi meg suksess og beskyttelse i den, rens mitt hjerte fra det mørke av falske anklagelser, O den Nåderike overfor Hans troende tjenere.

Dag 30

أللّهُمَّ اجْعَلْ صِيامي فيهِ بالشُّكرِ وَ القَبولِ عَلى ما تَرضاهُ وَ يَرضاهُ الرَّسولُ مُحكَمَةً فُرُوعُهُ بِالأُصُولِ ، بِحَقِّ سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلهِ الطّاهِرينَ ، وَ الحَمدُ للهِ رَبِّ العالمينَ

O Allah, på denne dag, gjør min faste verdsatt og akseptert, ifølge hva som behager Deg og behager sendebudet (Mohammad (fvmh)), greinene være forsterket av røttene, ved vår leder Mohammad (fvmh) og hans rene, hellige familie. Lovet være Allah, Herren over alle verdener.

 

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.