I følge islam kan menneskelige handlinger deles opp i fem former. Disse er også en veiledning for hvordan muslimene skal innrette sine liv.

1. WAJIB: de handlingene man er pålagt å gjøre. Hvis ikke man gjør det er det synd. Eksempel på det kan være obligatorisk bønn.

2. HARAM: de handlingene som er forbudt å gjøre. Hvis man holder seg unna disse tingene blir man belønnet. Eks. kan være å drikke alkohol. Det er synd å begå handlinger som er haram.

3. MAKROH: handlinger man bør holde seg unna. Og hvis man gjør disse handlingene er det ikke noe synd. Eks. å bruke svarte sko.

4. MUSTAHAB: handlingene man burde gjøre for å bestrebe å bli bedre mennesker. Hvis man gjør mustahab handlingene blir man belønnet, og hvis man ikke gjør det, er det ikke noe synd. Eksempel på det kan være å lese Koranen.

5. MOBAH: handlinger som verken er GONAH (synd), eller  SAWAB (gode gjerninger). Eksempel på det kan være å spise eller sove.

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.