Kort tilbakeblikk i historien:

På vei tilbake fra den siste pilegrimsreisen i år 10 (e.h.) stoppet profeten (fvh) sitt folk et sted mellom byene Mekka og Medina. Der utnevnte han Ali ibn Abo Talib (as) til sin etterfølger og ga ham oppgaven å lede folket videre i tråd med hans lære.

Profeten sa: «Den som har meg som sin leder (Mawla), skal ha Ali som sin leder.«

Stedet der profeten av islam kunngjorde at Ali (as) var den rettmessige etterfølgeren, er kjent som Ghadire-khum. Hendelsen skjedde 18. Dhul Hijjah i den islamske kalenderen.

Shia.no ønsker alle sammen en velsignet Eid e Ghadeer.

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.