Når man ikke har tilgang til vann eller hvis bruken av vann forårsaker helsemessig skade må man bruke andre metoder for å bli åndelig ren, det gjelder for eksempel når man skal be. Man bruker sand eller stein istedenfor vann. Det første man må gjøre er å gjøre rede for (intensjon) at man gjør seg rituell ren ved tajammum istedenfor wudu.

1. Mens du gjør rede for det, legger du begge hendene dine på sanden eller steinen.

2. Deretter børster man vekk sanden og setter håndflatene  på pannen der håret starter å gro. Man tar så begge hendene klemt mot ansiktet og drar hendene ned til nesa.

3. Deretter tar man venstre hånd og stryker over høyre hånds overflate fra håndleddet til fingertuppene. Tilslutt gjør man på det samme med den andre hånda.

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.