I løpet av den hellige måneden, Ramadhan, faster alle muslimene i 29-30 dager. Fasten består av å holde seg unna mat og drikke fra daggry til solnedgang. Så vel som å utvikle sin personlighet slik Allah (swt), profeten Muhammad (fmvh) og hans Ahlulbayt (as) har pålagt oss å gjøre. Muslimene må også vise barmhjertighet overfor sine medmennesker. Ramadhan er en åndelig tid for å bygge en solid bro mellom oss og Herren. Ramadhan er også en tidsepoke der vi skal ta lære fra, og bruke den læren resten av de 11 månedene. Første dagen etter måneden Ramadhan kalles for Eid ul Fitr.

Eid ul Fitr er en av muslimenes høytid som faller på første dagen i Shawwal måneden. Denne dagen, så vel som resten av året, er en tid for å gi store mengder veldedighet til de trengende, og feire med familie og venner. Hver muslimsk familie gir en bestemt mengde donasjon til de fattige, også kjent som fitra. Denne donasjonen består av ris, bygg, dadler osv, for å sikre at de fattige også kan feire denne høytiden med en god måltid. Beløpet skal gis før man begynner å utføre Eid-bønnen. På Eid samler muslimene seg i moskene for å utføre Eid- bønnen. Denne bønnen består av en tale fulgt av Dua, deretter bønn. Etter bønnen går man hjem, og feirer dagen med familie og venner, og man utveksler gaver med hverandre.

Imam Ali (as) har sagt: «Eid er for dem som har fått akseptert sine faster og har utført bønner som er av betydning. Og hver eneste dag én ikke begår synd, er Eid«

Shia.no ønsker alle sammen en velsignet Eid.

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.