GEOGRAFI
Arabia er et landområde som ligger mellom Asia og Afrika og er omringet av 5 hav. Det er veldig store forskjeller på landområdene i Arabia. Sør-delen er veldig fruktbart og har et velsignet klima. Den nord-østlige område et kjent som ’det tomme kvartalet’. Dette er et ev de mest brutale og tørre landområdene/ørknene i hele verden.


EGENSKAPER
Den Arabiske ørknen er kjent for palmetrær, kameler og beduiner. Beduinen blir kalt ’Kamelens Parasitt’ og kamelen blir kalt ’Ørkenens Båt’. Dette viser at beduinene var avhengig av de få ressursene de hadde. Beduinene var hardt-arbeidende, utholdende og oppfinnsom. Dems liv var en kontinuerlig kamp for overlevelse, og de var derfor veldig avhengige av tilknytning til stammer.

Handelsfolk reiste ofte gjennom Arabia, og besøkte forskjellige stammer og byer. Oasene som er spredt omkring var derfor en viktig del av overlevelsen.
Arabere i den sørlige delen var for det meste bønder, ettersom jorden var fruktbar. Økonomien i sør var basert på teritorie, ettersom det var muligheter for å bygge byer. Økonomien i den nordlige delen var stamme-basert.


HISTORIE
Arabia var påvirket av mange forskjellige folkegrupper og religioner. Jødene hadde bosatt seg i Arabia, hvor de drev handel og oppdrett. De hadde bygd seg en sterk økonomi. Perserne, som fulgte den Zoroastriske troen, drev også handel med det Arabiske folket. De ønsket å erobre sør-Arabia for økonomiske og religiøse grunner. Det samme ønsket Bysantinerne (romere) som var kristne. De drev også handel i Arabia, og deres agenda var forsterket av Etiopia som hadde kristendom som statsreligion.

Araberne var veldig overtroiske og ga ingen rett til kvinner. Eksempler:
– Hvis det var tørke, brente de en ku på fjellet, fordi de trodde Kuens tårer ville frembringe regn.
– En kamel ble satt ved graven til en fremtredende person, slik at han slapp å gå på fots på dommedagen.
– De hadde ingen grense på antall koner.
– Hvis en en mann døde eller skilte seg fra en av konene sine, kunne sønnen hans gifte seg med denne kvinnen.
– Hvis en kvinne skilte seg fra sin mann, møtte hun hans tillatelse for å gifte seg på nytt.


PROFETENS FØDSEL
Profeten ble født i ’Elefantens år’. den Etiopiske Abraha ledet en hær mot Mecca for å ødelegge Ka’ba, noen måndeder før Profetens fødsel. Abraha ønsket å bygge en enorm kirke isteden og konvertere folk til Kristedommen. Abrahas planer kom fort til ende da Allah stoppet han. Dette er også fortalt i Koranen i kapittel 5:
(1) Har du ikke sett hva din Herren gjorde mot elefantfolket?
(2) Lot Han ikke deres planer slå feil?
(3) Han sendte over dem fugleflokker,
(4) som kastet på dem steiner av brent leire,
(5) og lot dem bli som avspist vegetasjon.

Profetens far Abdullah (bin Abdul Muttalib) var på handelsreise da den hellige Profeten ble født til sin mor, Amina (binte Wahab). Profeten ble født etter soloppgang på fredag 17. Rabi’ul Awwal 570 A.D. Profetens far døde, bare 28 år gammel, under sin reise og fikk aldri sett sin sønn. Profeten ble født i en av de mer fremtredende stammene i Mekka, Quraysh.

Det er en tradisjon, berettet av Profeten: ”Den første tingen Allah skapte var mitt lys fra Sitt eget lys”.

Abdul Muttalib, Profetens bestefar, slaktet en sau og inviterte mange personer til en fest. Dette var en storslått feiring, og de fleste fra Quraysh tok del i Profetens fødselsdag. Under denne feiringen ga Abdul Muttalib navnet ’Muhammad’ til det vakre barnet. MUHAMMAD betyr Rosverdig (den som blir rost).

Profeten har blitt nevnt med flere navn i forskjellige skrifter:
Toraen = Ahyad
Profeten Davids Zaboor (salmene) = Mahee
Originale Bibelen = Ahmad
Koranen = Muhammad, Ahmad, Abdullah, Taha, Yaseen, Noon, Muzzammil, Muddassir, Nabi, Rasool og Dhikr (ifølge Imam Jafar as-Sadiq).


MIRAKLER VED FØDSELSEN
Det har blitt registrert flere mirakler som skjedde da Profeten ble født som viser at det var en  viktig og strålende nyhet for menneskeheten.

Imam Jafar as-Sadiq (as) berettet at Iblis hadde tillatelse til å vandre helt til syvende himmel, men etter Profeten Jesus ble født fikk Iblis forbud mot å gå til de tre øverste himlene. Da Profeten Muhammad ble født, ble alle demoner forbudt fra å gå til alle himlene. De ble kastet ut med en glødende meteor storm.

Det har også blitt registrert at alle idoler i Ka’ba falt ned på ansiktet sitt. Elven Savah, som ble tilbedt, forsvant. Dalen Samavah, som hadde vært tørr i flere år, ble nå fylt med vann. Den ’hellige’ ilden av Fars, som hadde brent i tusen år ble slukket. 
Dette er bare noen av mange mirakler som fant sted.


Les del 2 for perioden etter fødselen i Profetens liv.

Applikasjon “Veien til Allah” er et håndholdt bibliotek kombinert med verktøy som kan brukes til bønn, som bønnetider, qibla kompass og taqibaat dua. Biblioteket inneholder historien om profeten og Ahlulbayt (fvmd). Du kan lese dua på norsk og arabisk. Last ned Veien Til Allah app idag. Tilgjengelig både på Google Play og App Store.